The Rehaboom

INFO

Een methodische aanpak in de sportrevalidatie is een praktische leidraad speciaal voor hersteltrainers: (sport)fysiotherapeuten, trainers en verzorgers. 


De revalidatieboom, kortweg de rehaboom, is een unieke manier van revalideren die
Toine van de Goolberg als conditie- en hersteltrainer in de (voetbal)sport met succes heeft geïntroduceerd. Deze cursus slaat een brug tussen de (para)medische wereld en de technische staf van een sportclub.

Het revalidatiemodel ‘De rehaboom’ is een praktisch hulpmiddel bij geprotocolleerde training binnen de revalidatie. Stap voor stap worden de motorische grondeigenschappen – snelheid, kracht en uithoudingsvermogen – uitgewerkt in relatie tot alle grondvormen van bewegen. 
Uitgangspunt is de trainingsleer zoals die de laatste jaren in de topsport wordt toegepast; door het trainen van belasting en belastbaarheid wordt herstel en prestatietoename gegarandeerd.
De rehaboom met bijbehorende analyse en praktijkprotocollen biedt veiligheid binnen de revalidatie en geeft de patiënten of geblesseerde sporters hun vorm terug. Dit revalidatiemodel wordt toegepast binnen diverse Nederlandse opleidingen Sportfysiotherapie. 

Via CIOS en ALO is Toine van de Goolberg, als oud-recordhouder en vijfvoudig Nederlands kampioen op de 400 meter, jarenlang als bondscoach van de KNAU verantwoordelijk geweest voor de sprint in Nederland. Ook was hij o.a. werkzaam bij de opleidingen van de KNAU en van 2000-2005 en 2009-2013 als conditie- en hersteltrainer bij Feyenoord I. Op dit moment is hij als docent actieve revalidatie werkzaam bij de opleiding voor sportfysiotherapie en beweegprogramma's (Nederlands Paramedisch Instituut) en bij zijn eigen instituut International Institute for Training waar hij opleidingen verzorgt.

 

Docent : Toine van de Goolberg

DATES & TICKETS

DATE: 7th May 2019

PRICE:€185


LOCATION

Rev training center
Klapperstraat 22A
9120 Beveren-Waas
BELGIUM

The Masterclass

Klapperstraat 22 A
9120 Beveren
Email: info@themasterclass.be
Phone: +32 472 82 56 96

©️2019 The Masterclass
All Rights Reserved